Peter website
Peter Eilander is organist van het Steendam-orgel orgel in de Eben-Haëzerkerk te Apeldoorn. Hij begon zijn organisten loopbaan op tienjarige leeftijd in de Tabernakelkerk te Vaassen. In 1974 werd deze orgelbank verwisseld voor die van het Reil orgel in de Rehobothkerk te Heerde. Vanaf 1981 dient hij de Eben-Haëzergemeente te Apeldoorn. Als concertorganist heeft hij in Nederland een uitgebreide praktijk. Hij concerteerde echter ook in Amerika, Letland (Riga), Hongarije, Frankrijk, Engeland, Ierland (Dublin), Spanje en Duitsland.

Voorts is Peter Eilander dirigent van het christelijk gemengd koor Cantate Deo te Amersfoort, het christelijk mannenkoor Higgajon te Harderwijk en het christelijk mannenkoor Door Eendracht Verbonden te Werkendam. Als docent is Peter Eilander verbonden aan het Muziek Onderwijs Centrum te Holten en heeft een uitgebreide lespraktijk opgebouwd. Leerlingen, afkomstig uit het hele land, komen vooral voor zijn romantische interpretaties en zijn aanpak van de begeleiding tijdens erediensten. Hij heeft als organist, dirigent en begeleider van koor- en samenzang verschillende opnamen op zijn naam staan.

In 2004 startte Peter een Guilmant project. Op tenminste 4 cd’s worden alle 8 orgelsonates van Alexandre Guilmant opgenomen. Naast deze sonates (2 per cd) worden orgeltranscripties van Guilmant opgenomen: de Trocadéro Livraisons. Deze werken bieden een boeiende afwisseling met de sonates. Op deze cd’s zijn de Cavaillé
-Coll orgels van de Ste. Madeleine (Parijs), St. Pierre (Lisieux) en de St. Ouen (Rouen) te horen. Tijdens dit lopende project werd Peter de gelegenheid geboden een kerst CD in de St. Ouen (Rouen) en een solo CD in de St. Sulpice (Parijs) op te nemen. Zie ook: www.msmrecords.nllintje peter 1Hij ontving in 1993 en 2006 Franse onderscheidingen voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.
Tijdens het 50 jarig-jubileumconcert van ons koor, op zaterdag 7 november 2015, ontving Peter uit handen van burgemeester Penninx (Gemeente Voorst) de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.