DSC 0959

Mark Brandwijk (1994) kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Jaap den Besten. In 2006 vervolgde hij zijn studie bij Everhard Zwart. Ditzelfde jaar begon hij ook met het begeleiden van koren. Vanaf juni 2010 bekwaamde Mark zich verder op de piano bij Mirjam IJsseldijk in Krimpen aan de Lek. In 2007, 2008 en 2009 won Mark de eerste prijs op het Feike Asma-orgelconcours. Op het concours van de Maassluise Muziekweek in 2013 zette hij als pianist de eerste prijs op zijn naam. Sinds 2020 volgt Mark ook pianolessen bij Jan-Willem van Delft en Bert van den Brink.

Mark is een veelgevraagd koorbegeleider op orgel en piano tijdens concerten en cd-opnames en regelmatig te zien bij Nederland Zingt. Mark werkte reeds mee aan vele cd-opnames en heeft meerdere soloproducties uitgebracht. Samen met organist Reinier Korver vormt hij het “Duo Virtuoso”.

Sinds 2016 is Mark dirigent van het ‘Shaare Zedek Koor’ uit Alblasserdam en Christelijk Jongerenkoor ‘Glory’ uit Hardinxveld-Giessendam. In juni 2019 voltooide hij de opleiding koordirectie aan de Meerjarige Dirigentenopleiding (MDO) in Utrecht. Vanaf 1 januari 2022 is Mark dirigent van het Christelijk Gemengd Koor Cantate Deo te Amersfoort.

De laatste jaren richt Mark zich naast het spelen ook steeds meer op componeren en arrangeren. Mark is meerdere keren op tournee naar Canada geweest en deed verder internationale concertervaring op in de Verenigde Staten, Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechië en Israël.