Koor

koor + orgel 350px
Het Christelijk Gemengd Koor Cantate Deo uit Amersfoort geniet al vele jaren bekendheid in de wereld van de gemengde koren.

Zingt voor God
Cantate Deo betekent "Zingt voor God". Zingen temidden van het leven van alledag, zingen tot eer van God. Dat is niet vrijblijvend, niet neutraal! Het vraagt kwaliteit, inzet en geestdrift.

Historie
Ons koor is opgericht op 6 oktober 1965. In het begin waren we vooral betrokken bij activiteiten van de Adventkerk in Amersfoort. Door de jaren heen verzelfstandigde het koor en groeide ons ledenaantal fors. Peter Eilander werd in 1980 dirigent van ons koor, waar hij tot en met 11 december 2021 het stokje heeft gezwaaid. Vanaf 1 januari 2022 is Mark Brandwijk onze dirigent.
Ons koor groeide al snel uit tot een groot regionaal koor en op dit moment hebben we mmer dan 100 leden. Jaarlijks organiseren we verschillende concerten en/of verlenen we medewerking aan zangavonden. In de jaren ’80 en ’90 maakten we diverse tournees naar o.a. Amerika, Canada, Hongarije en Engeland. De laatste korte reizen waren in 2006 naar Parijs (40-jarig bestaan), in 2010 naar Engeland. In het voorjaar van 2016 zijn we naar Duitsland geweest (i.v.m. afsluiting 50-jarig jubileum).


Repertoire
Ons repertoire is zeer gevarieerd. Zo zingen we onder andere werken van F. Mendelssohn Bartholdy, Händel, Vierne, Maunder en Stainer. Verder worden er wekelijks en tijdens uitvoeringen psalmen, gezangen en geestelijke liederen gezongen. 
Mark Brandwijk dirigeert ons koor met groot enthousiasme. Hij streeft naar perfectie in de zang, waarbij hij accenten legt passend bij de inhoud van het repertoire.
 
CD's
Door de jaren heen zijn verschillende CD's uitgebracht. We hebben enkele CD's met daarop geestelijke liederen, een dubbel CD met kerstliederen, een CD met koraalcantates van de bekende organist Jan Zwart en een CD met psalmen. Onze nieuwste CD 'Hallelujah' is uitgegeven in 2020. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de CD-pagina.

Repetities
Uiteraard zijn nieuwe leden hartelijk welkom. Kom daarom eens vrijblijvend kijken, luisteren en meezingen tijdens onze repetitie en neem contact op met Henny Teeuwissen, bestuurslid Ledenzorg. Zij is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-30142438. Wij repeteren iedere donderdagavond van 19.45 - 22.00 uur in de Ger. kerk "De Lichtkring" te Amersfoort. Klik hier voor een routebeschrijving naar De Lichtkring.

KC22 06